2021-04-26 12:38:14• hírek • Bede Emőke

A felismerhetetlenségig összeverték az áldozatot

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A nagykárolyi ügyészség hétfő délelőtt közölte, április 21-én továbbították a bíróságra annak a rablási ügynek a vádiratát, mely még a március 30-ára virradó éjszaka történt a Tasnádhoz közeli Pelén.

A vádirat szerint március 30-án, hajnali 2 órakor a 17 éves D. D., a 14 éves D. M. F és a 21 éves V. V. jogtalanul behatoltak S. F. házába, majd ütlegelni és rugdosni kezdték a tulajdonos mellkasát és fejét, gyakorlatilag felismerhetetlenné téve őt ezzel. A fiatalok e kegyetlen módszerrel akarták rávenni arra, hogy átadja a pénzét és a házban található alkoholos italokat. Mivel azonban sem pénzt, sem szeszes italt nem találtak, az elkövetők végül csupán az áldozat mobiltelefonját és cigarettáját vették magukhoz néhány élelmiszerrel kiegészítve.


A banda azonban ennyivel nem érte be. Nem sokkal azután, hogy elhagyták az első bűncselekmény helyszínét, a 21 éves fiatalember és 14 éves társa egy másik udvarra is behatoltak, ahonnan két kerékpárt loptak el, melyekkel végül Bihar megyéig menekültek.


A gyanúsítottakat már aznap elfogták a rendőrök, az ügyészség pedig azonnal kérelmezte ellenük az előzetes letartóztatást is. A három fiatalt minősített rablással vádolják, viszont kettejük számláján a biciklik eltulajdonítása miatt a minősített lopás is szerepel majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: